Admin: Kitti
Nyitás: 2011.09.07.
Zárás:-
Design: Saját
Kódolás: Kitti
Zenedoboz csapata: Kitti,
Fanni,JangHei,
Nuti

Park Shin Hye

Életrajz
Park Shin Hye 1990. február 18-án született a Gyeonggi tartománybeli Paju-ban.
Család: szülők és egy báty.
Kínai neve: Pu Xin Hui
Vallása: keresztyén
Oktatás: Hak Kang, majd később Young leány általános iskola. Young leány középiskola. Chung Ang Egyetem –színház és filmművészeti szak-.

Karrier
Hatodikos volt a Hak-Kang Általános iskolában, mikor részt vett egy meghallgatáson ahol egy videóklipbe kerestek szereplőt. A meghallgatás sikerült, majd csatlakozott is a céghez, melyet Lee Seung Hwan énekes alapított. A cégnél pedig, mint énekest kezdték el fejleszteni.
2003-ban pedig első kisebb sorozat szerepét is megkapta a Stairway to Heaven-ben ahol han Jung Suh fiatalkori énjét alakította, majd a sorozat folytatásában a Tree of Heaven-ben is szerepet kapott ahol Lee Wan-al játszott együtt. A sorozat értékelése és a kritikák is igen megosztóak voltak, de legtöbbjük pozitív hangvételű volt. Shin hye sokat köszönhet ennek a két szerepének hiszen ez indította el színészi pályáját és tett szert rajongó táborra egész Dél-Koreában.
A Tree of Heaven drámához egy dalt is felénekelt Player címmel, ám a dal magában a sorozatban nem hallható.
Első filmszerepe az Evil Twin-ben volt ahol mindjárt párhuzamban két karaktert is ő alakított, hisz nem csak a főszereplőt kellett eljátszania, hanem annak kísértő szellem nővérét is.
Később újabb drámában kapott szerepet a Goong S-ben ami messze nem volt olyan sikeres, mint az eredeti, de Shin Hye.nek egy jó visszatérési lehetőség volt.
Végül hírnevét a 2009-ben megjelent You’re beautiful szilárdította meg, melyben Jung Yong Hwa a partnere. Hasonló sikert aratott még a 2011-es Heartstring drámájával.
2012-ben pedig egy új show a Music and Lyrics szereplője lett ahol párokat alkotva más hírességekkel 30 napot kapnak arra, hogy egy dalt írjanak. Shin Hye első ilyen közös szerzeménye az I Think of You címet viseli.
2012-ben újabb sorozat szerepet kapott a Don’t Worry, I’m a Ghost-bal ahol egy szellemet Yeon Hwa-t alakítja.


Érdekességek
- Imádja a besaballt és ennek köszönhetően egy baseball meccs megnyitóján is részt vett ahol a híres baseball játékos Randy Johnson is szerepelt és innen ragadt rá a Randy ShinHye becenév.
- Szoros barátságot ápol Lee Wan-al, Joo Ji Hoon-al, Lee Hong Ki-val, Jung Yong Hwa-val és Jang Geun Suk-al.
- Sokszor hasonlítják Yoon Eun Hye-hez, de nem csak külső hasonlóságaik miatt hanem, mert sokak szerint a You’re Beautiful-ban játszott karaktere Go Mi Nam sokban hasonlít Eun Hye Coffee Prince-ben alakított szerepéhez.
- Shin Hye olyan hírességekkel jár egy egyetemre, mint Go Ah Ra, Kim Bum és Kim So Eun.
- Szereti és igen magas szinten űzi is a Tae Kwon Do-t, kéz sérülés nélkül tudd több egymásra rakott táblát is eltörni, valamint már tégla ketté törése se akadályozza meg.
- Szülei régen énekléssel foglalkoztak, valamint bátyja is igen tehetséges, de ő főleg gitár szenvedélyének hódol.
- 2009 karácsonyát Shin hye Nepálban töltötte ahol, mint szociális munkás segédkezett. Valamint mikulás jelmezt is húzott, hoy így ajándékozza meg az ottani szegény gyerekeket.
- 2011-ben kisebb autó balesetet szenvedett, mikor az őt és még néhány embert szállító autó az autópályán beleszaladt egy védőkorlátba. A baleset következtében sokan köztük Shin Hye is megsérült és a közeli korházba szállították őket, de szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedtek.
- Ő volt a tiszteletbeli nagykövete a 11. Jeonju Nemzetközi Filmfesztiválnak.
- Ugyan azon a környéken nőtt fel, mint Jang Geun Suk.

Forrás: StarityDalai

2012
- I Think of You /ft. Yoon Gun/
2011
- I Will Forget You/Heartstring OST/
- The Day We Fall In Love /Heartstring OST/
2010
- It Was You /ft. Lee Min Jung; Cyrano Agency OST/
2009
- Without a Word/You’re beautiful OST/
- Lovely Day/You’re Beautiful OST/
2006
- Prayer/tree of Heaven OST/

500


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
és