Admin: Kitti
Nyitás: 2011.09.07.
Zárás:-
Design: Saját
Kódolás: Kitti
Zenedoboz csapata: Kitti,
Fanni,JangHei,
Nuti

Rain

Jung Ji-hoon, azaz művésznevén Rain, 1982. június 25-én született Szöulban, Dél-Koreában.

Gyakornoki idő

Rain története ezek után vesz mesébe illő fordulatot. Barátját kíséri el egy stúdióba, ahová befut az egyik legjelentősebb ügynökség vezetője, Park Jin-young (JYP). A háttérben tébláboló fiút ő szólítja meg, érdeklődve, hogy mivel foglalkozik. Ji-hoon félénk válaszára, miszerint táncol, biztatja, hogy küldjön el neki egy felvételt. Ennek megnézését követően behívja meghallgatásra, melyen a több napja éhező fiút kegyetlenül meggyötri. A szokásos tíz perc helyett a felvételi ideje öt órányira nyúlik, Ji-hoon már félhalott, de JYP látja a szemében égő tüzet, és ez meggyőzi. Elhíresült mondásában azt állította, hogy Rain olyan volt, mint egy kiéhezett tigris, akinek azt üzente a tekintete, hogy "csak adjatok egyetlen esélyt, és felfallak mindannyiatokat" (HIP Korea).

Ji-hoon 2000 őszén a JYP Entertainment gyakornoka lesz, iskolába jár, hajnalban alkalmi munkákat vállal, de mindez nem elég az otthoni reménytelen állapotok megoldásához, és senkihez sem tud segítségért fordulni. Édesanyja már rendszeresen életmentő beavatkozásra szorul, amelyet előfordult, hogy a kórházi orvos megtagadott, arra hivatkozva, hogy előbb fizessenek érte. Koreában nincs általános társadalombiztosítási rendszer, az orvosi szolgáltatások minden alkalommal pénzbe kerülnek. Rain megrázó történeteinek egyike, hogy amikor már letérdelve könyörgött az orvosnak a beavatkozásért, az pofonvágta a magánkívüli állapotban lévő fiút.

Új mentorával nem merte megosztani a problémáit, de JYP ráérzett Ji-hoon gondjaira. Hatékonyan közbe is lépett, kórházba vitte Rain édesanyját, vállalta a kezelési költségeket, de addigra már túl késő volt. Ji-hoon tehetetlenül nézte végig szép és fiatal anyjának szenvedésteli halálát, aki 2000. december 27-én hagyta ott őket. Ji-hoon a halálos ágyánál ígéretet tett neki arra, hogy meg fog felelni anyja beléje vetett hitének, és jelentős dolgokat fog véghezvinni. Vállalta a testvéréről való gondoskodást is.

Ji-hoon ekkor tizennyolc éves, és teljesen össze van zavarodva. Tele van lelkiismeret-furdalással amiatt, hogy nem volt elég jó fia a szüleinek, és hatalmasra növeszt magában minden apró vétket, csínyt, melyet elkövetett. Gyerekként anyját mindig betegnek látta, ezért most tele van önváddal amiatt is, hogy nem ismerte fel kellő tudatossággal anyja betegségének végzetesre fordulását. És tele van elkeseredett haraggal is, mert úgy érzi, az egész világ érthetetlen módon ellene fordult. Ennek ellenére nem adja meg magát a helyzetnek, hanem minden erejét összeszedve küzd magáért és a ígéretei beváltásáért.

Saját vallomása szerint ezek a fogadalmak lettek a hajtóerői, és ezekből a keserű élettapasztalatokból alakultak ki életének azok a rituáléi, melyeket azóta is következetesen gyakorol. Nincs olyan jelentősebb esemény, fordulat vagy nagyobb vállalkozás Rain életében, melyet ne előzne meg az édesanyja sírjánál tett látogatás. Egy évvel anyja halála után az ígérete konkrét formát is öltött: Ji-hoon azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megnyeri hazájában a legjobb előadóművésznek járó nagydíjat. (HIP Korea, 7 Rainmaker)

Ám addig még átélte, hogy a testvérével kettesben maradva karácsony előtt kilakoltatták őket, és a családja teljesen szétesett. Húga rokonoknál, ő az ügynökségnél lakott. Mániákusan dolgozott azért, hogy mielőbb készen álljon a debütálására, de addig még több mint két év volt hátra. Viszont megfogalmazta magának a legsürgősebb tennivalókat:
"Fiatalon, ott megfogadtam magamnak ezek valóra váltását: kompetensnek lenni, pénzt szerezni, gyorsan felnőni, és elérni, hogy az egész családom együtt éljen." (Rain)
A gyakornoki idejében Ji-hoon mozgásvilága számtalan elemmel gazdagodott, mert JYP otthonosan mozgott az amerikai tánc- és zenekultúrában, és mindent átadott a tanítványának a swingtől kezdve a steppig. Érdekesség, hogy a színésziskolában viszont Rain a tradicionális műfajokkal is megismerkedett, mindezek elemei majd később szervesen beépülnek a koreográfiáiba. Ji-hoon ebben az időszakban a legnevesebb előadók háttértáncosaként tett szert jelentős színpadi rutinra. Munkamániája is ebben az időszakban alakult ki, nem volt egyetlen perce sem, amit nem edzéssel, gyakorlással, koreográfiák kiagyalásával töltött volna - még utazás közben is, így lett a város látképe gazdagabb egy fura fiúval, aki még a metrón, a buszon utazva is mélyen elmerülve a saját világában csak dolgozott és dolgozott.

JYP-vel, aki éppen tíz évvel idősebb Rainnél, a mester-tanítvány viszony mély barátsággá kovácsolódott. JYP amolyan atyai mentora is lett Ji-hoonnak, akit tehetséges tanítványa időnként nagyon meglepett, és mélyen meg is érintették annak küzdelmei. 

JYP-nek köszönhető az is, hogy ebben a nehéz időben is igyekezett Ji-hoon életét a legjobb irányba terelni. Az együttműködés feltételeként kötötte ki azt is, hogy Ji-hoonnak a középiskola befejezését követően tovább kell tanulnia. Az viszont már Rain lelkierejét mutatja, hogy teljesíteni is tudta ezt a feltételt, és 2001-ben megkezdte egyetemi tanulmányait a Kyung Hee Egyetem Művészet és Design Karának Posztmodern zene szakán. 

 

A pálya korai szakasza

Hosszas, több hónapnyi idegőrlő halogatás után, mely mindig JYP egyéb elfoglaltságai miatt következett be, végre eljött Ji-hoon debütálásának ideje. A fentiek fényében már érthető, hogy miért látták úgy sokan, hogy Ji-hoon tánca valami mély szomorúságot is áraszt magából, valamiféle melankóliát, mint ami az esőt bámulva fogja el az embert. Ezért lett Ji-hoon művészneve Rain. Elkészült az első lemez, az első videoklip, és elindult a televíziós szereplések végeláthatatlan sora. Ugyancsak beszélő névként foghatjuk fel a pályaindító dal címét is: 2002. áprilisában egy "Rossz fiú" jelent meg a színen, meglehetősen sötét karakterre formázva Rain arculatát. A közönség nagyon jól fogadta az érdekes jelenséget, de a kezdeti nagy reményeket váratlanul felülírta egy még nagyobb erő, mellyel a popipar sem tudta felvenni a versenyt. Koreában a lakosság érdeklődése az éppen ott zajló Labdarúgó VB-re irányult, mely mindent elsöpört, ami az útjában állt. Rain alig két hónappal a színre lépése után azzal a helyzettel találta magát szemben, hogy szinte meg kell ismételnie a debütálását, ha vissza akarja magára irányítani a figyelmet. Azt a tanácsot kapta, hogy tegyen úgy, mintha semmi sem történt volna, és álljon neki egy új album elkészítésének.

Az év végén megkapta első mozifilmes főszerepét, a Harcos a szélben című film sztárjaként a kyokushinkai-karate koreai megalapítójának alakját kellett megformálnia. Végigcsinált egy komoly harcművészeti felkészítést egy extrém erőnléti edzéssorozat keretében a fagyos decemberi hidegben a japán hegyek között, és már a filmgyártó cég is túl volt a film sztárjának hivatalos bejelentésén, amikor váratlanul Rain döntési helyzet elé került: vagy a filmet forgatja, vagy a második lemezének a felvételeit készíti el, lehetetlen volt időben egyeztetni a kétféle tevékenységet. Rain a zenei karriert választotta, és lemondott élete első nagyfilmes főszerepéről.

A második album, a How To Avoid The Sun kiváló fogadtatásban részesült, dalainak többsége mind a mai napig Rain koncertjeinek állandó darabja. Igaz, hogy közben némi arculatváltás is történt. Rain komor színeit visszafogták, és azokra a személyiségében ugyancsak erőteljesen megtalálható ártatlan, kedves, játékos vonásokra koncentráltak, melyeket a közönség nagy szeretettel fogadott. Rain jelenléte a hazai médiában, a televíziók zenés és szórakoztató műsoraiban állandósult, sőt, mondhatni, nem telt el nap anélkül, hogy ne lett volna három-négy csatorna műsorában jelen. A szórakoztató műsorok többnyire tréfás szellemi vagy fizikai vetélkedők voltak, melyek mindegyike hozzátett valamit az akkor még nagyon szolidan visszahúzódó, de mégis rendkívül találékony, elszánt és meglepő teljesítményeket felmutató szimpatikus fiatalember arculatához. Nemcsak a kreativitását lehetett értékelni a feladatok megoldásában, hanem rendkívüli erőnlétét vagy merészségét is: amennyire meglepő ötletekkel bírt a színészi improvizációs helyzetekben, ugyanúgy mázsányi súlyokat emelgetett kitartóan, vagy rendre elképesztő merészségről tett tanúbizonyságot pl. a Fort Boyard erőd külső falát megmászva, hogy csak egyet említsünk az extrém példák sorából.

A lemondott filmszerepet követően Rain egy televíziós sorozat főszerepét vállalta el, a Sang-doo, Let's Go To School! című romantikus komédiában. Alig volt 21 éves, amikor a filmbéli 27 éves Sang-doo-t játszotta, és ez a szerep elég összetett volt. Egyszerre kellett eljátszania a valós életkorú karaktert és annak középiskolás korú alteregóját, hihetően kellett életre keltenie az idős nőktől pénzt kicsaló selyemfiút, a beteg kislányáért önfeláldozóan élő egyedülálló apát, valamint az elvesztett szerelméért és saját életéért elkeseredett harcba szálló fiatal férfit is. Mindezt egy romkom adta keretek között, sokszor rendkívül humoros vagy éppen tragikus jelenetek sorában. Rain ismét ugyanazzal a helyzettel szembesült, mint anno az iskolában: csak a rendező ragaszkodott hozzá kitartóan, mindenki más éretlennek és tapasztalatlannak gondolta a szerepre. A végeredmény a rendező merészségét igazolta, Rain meglepően gazdag és mély alakítása azóta is kultikussá tette a sorozatot, megnyitva előtte az egyéb szerepekre való felkérések sorát. A karrier első két éve mindkét alkalommal az új zenei és színészi felfedezettnek járó és a népszerűségi díjaknak a sorozatával zárult.


Kényszerszünet

Egy nagy ázsiai turnét követően Rain egy koreai koncertsorozattal búcsúzott a hazai közönségtől, mindkét turné címe The Best Show volt. A két utolsó koncertről készült egy 3D-s koncertfilm is, melyet 2012-ben mutattak be az R2B: Return to Base című mozifilmmel egyidejűleg, valamint limitált szériájú DVD-n is kiadtak. A hiátus minél sikeresebb átvészelése érdekében Rain még rengeteg reklámot is forgatott, melyek a filmek mellett valamennyire jelen tartják a médiában.

Tavasszal még a rendkívül sűrű programjába beillesztett egy európai villámlátogatást is, megtartva első koncertjét a kontinensen. A helyszín és az esemény is különleges volt, mert ki gondolt volna arra, hogy Rain éppen a drezdai operaházban fog fellépni? Pedig így történt, annak köszönhetően, hogy korábban Sanghajban összeismerkedett egy fogadáson Jan Voglerrel, a Drezdai Zenei Fesztivál intendánsával, aki mellesleg világhírű csellista is. A köztük alakuló barátságnak köszönhetően Vogler már Rain kínai koncertjén fellépett, majd meghívta Raint a komolyzenei fesztiválra. A Semperoper színpadán mindkettejüknek volt önálló zenei blokkja, és Jan Vogler az általa írt gyönyörű zenei felvezetőkkel ismét szerepelt Rain műsorrészében is.

2011-ben Raint újra a Time 100 listáján találjuk, és részt vesz a százak számára rendezett díszvacsorán, ahol összeismerkedik Sting-gel. Az utolsó pillanatban felkeresi Koreában Richard Gere is egy filmes projekt tervével, de ennek részleteit nem ismertetik a bevonulás előtt. Azt viszont tudni lehet, hogy számos filmes felkérést a katonai szolgálat miatt vissza kell utasítania Rainnek, amely szintén nem tesz jót a karrierjének.

Nem csoda, ha ezek után nagy érdeklődés kísérte, hogy vajon a kötelező katonai szolgálatot hogyan teljesíti. Elképesztő méretű hazai és külföldi médiafigyelem össztüzében, a feléje irányuló szeretet és aggodalom szinte viselhetetlen mértékű megnyilvánulásainak közepette történt meg a bevonulása. Mivel Rain már afféle "haza hőse" szerepbe is került, közkatonaként is jó példával kellett szolgálnia. Bár éppen ragyogó karrierjének tíz évét zárta, tele félelemmel és bizonytalansággal a kétéves bekövetkező hiátus következményei miatt, a média és a hadvezetés is már egy újabb szerepet jelölt ki neki. Ennek következtében Rain igyekezett megfelelni a mintakatona szerepnek, bevállalva az alapkiképzést követően egy további extra kiképzést is, és öt hónapot leszolgált a demilitarizált övezethez tartozó hegyvidéki laktanyában, mielőtt átkerült a hadsereg média-részlegéhez, ahová az éppen katonai szolgálatban álló legnagyobb celebritások kerülnek. Ezen hírességek megterhelése nem kisebb a közkatonákénál, mivel az országban folyamatosan cikázva rengeteg fellépésen és egyéb eseményen való részvétellel kell gondoskodniuk mind a közkatonák moráljának, mind a hadsereg külső megítélésének erősítésén.

Bár Rain a tőle megszokott módon maximalizmusra törekedett a katonai kötelezettségek teljesítése terén is, váratlanul 2013 elején egy hihetetlen erejű, és teljesen érthetetlen támadássorozat alanya lett, és annak ellenére, hogy személyesen is elkövetett egy kisebb hibát, az ellene folytatott hajtóvadászat méltatlansága nagyon erősen megviselte. A bevonulás előtti félelmei is mintha testet öltöttek volna: bekövetkezett egy erős állapotromlás a gerincsérvében is, melyet nem tudott a szükséges kezelésekkel karbantartani a seregben, és 2012. szeptemberében kórházba került. Alig egy hét múlva színpadra állt, de a fájdalmak miatt a további fellépésein csak énekes szereplést volt képes vállalni. Azóta nem láthatjuk a színpadon táncolni, és csak bízunk abban, hogy állapota azóta rendben van, és a visszafogott színpadi jelenlét már inkább csak a közönség 'kiéheztetését' szolgálja.

Rain 2013. július 10-én fog leszerelni. Mivel a bevonulása előtt a saját cégeit eladta, ezért a vezető ügynökségek máris ádáz küzdelmeket folytatnak érte, remélve, hogy valamelyikükkel szerződve fog tovább dolgozni. A közönség is kíváncsian várja, hogy miképp alakul Rain további pályafutása.

Az utóbbi hónapok pletykái szerint, Rain amint leszerelt, helyet kap a Cube Entertainment-él, hogy tovább folytathassa a karrierjét.


Forrás: Starity


Diszkográfia


~Koreai albumok

BACK TO THE BASIC

RAIN'S SPECIAL ALBUM

Koreai verzió
Megjelenés: 2010. április 1.

Japán verzió
Megjelenés: 2010. június 23.

Track list:
1. 널 붙잡을 노래 - The Song To Make You Want To Stay (Love Song)

2. Hip Song

3. One

4. 똑같아 (Same)

5. Love Song (English Ver.)

 

RAINISM ASIA SPECIAL

RECOLLECTION 

Megjelenés: 2009. március 5. 

Track list CD1:

1. My Way (intro)
2. Rainism Clean Ver.
3. Only YOU
4. Love Story (0912...after)
5. Love is
6. My Girl
7. Fresh woman
8. Better Girl (feat. Taewan. a.k.a. C-luv)
9. Turn Your Head
10. September 12th
11. My Way
12. Rainism Remix Clean Ver.

Track list CD2:

1. Love is (acoustic version)
2. My Girl (acoustic version)
3. September 12th (acoustic version)
4. Fresh Woman (remix)
5. Rainism [English]
6. Love Story (0912….. after) [English]
7. Rainism [Japanese]
8. Love Story (0912….. after) [Japanese]
9. Rainism [Chinese]
10. Love Story (0912...after) [Chinese]  

 

RAINISM ASIA SPECIAL

Megjelenés: 2008. december 29.

Track list:

1. MY WAY (INTRO)
2. Rainism
3. Only you
4. Love Story (0912….. after) Love Is
5. Love is
6. My Girl
7. You
8. Fresh Woman
9. Better Girl (feat.Taewan. a.k.a. C-luv)
10. Turn Your Head
11. September 12th
12. My Way
13. Rainism Remix
14. Rainism (Chinese Version)
15. Love Story (0912….. after) (Chinese Version)
16. RAINISM (English Version)
17. LOVE STORY (0912...after) (English Version)  

 

RAINISM

RAIN'S 5TH ALBUM

Megjelenés: 2008. október15.

Track list:

1. My Way (Intro)

2. (Title Song) Rainism

3. Only You

4. (Ballad Title) Love Story (after 12th Sep)

5. Sarangiraneungeon / (I love)

6. My Woman

7. You

8. Fresh Woman

9. Deoggeullyeo - More Attraction

10. Gogaedollyeo / Turn Your Head

11. 12th September

12. My Way

13. Rainism (Remix) 

 

RAIN'S WORLD
REPACKAGE

Megjelenés: 2006. december 12.

Track list:
1. Rain’s World
2. I’m Coming(feat. Tablo)
3. With U
4. On My Bed
5. Not a Single Day
6. Cassiopeia (feat. Lim, Jeong Hee)
7. Him & Me (feat. Dynamic Duo)
8. Don’t Stop
9. Touch Ya (feat. Taewan. aka. C-Luv)
10. Move On
11. Oh Yeah
12. Friends (feat. Tiger JK)
13. To My Friends
14. Me B-Garage Remix
15. Bad Boy(Tango ver.)
16. I’m Coming (feat. Tablo)(가재발 Home-Grown ver.)
17. Me(Acoustic ver.)
18. With U (Hybrid Beat ver.)

DVD:

1. Making Film of "Recording”
2. Making Film of Music Video (I’m Coming * In My Bed) 

 

RAIN'S WORLD

Rain's 4th album

Megjelenés: 2006. október 13
.

 Track list:
1. Rain’s World
2. I’m Coming (feat. Tablo)
3. With U
4. On My Bed 
5. Not a Single Day
6. Cassiopeia (feat. Lim, jeong Hee)
7. Him & Me (feat. Dynamic Duo)
8. Don’t Stop
9. Touch Ya (feat. Taewan. aka. C-Luv)
10. Move On
11. Oh Yeah
12. Friends (feat. Tiger JK)
13. To My Friends
14. Me B-Garage Remix 

 

IT'S RAINING
Rain's 3rd album

Megjelenés: 2004. október 8.

Track list:

1. 하고 싶었던 말 [Hago Shipeossdeon Mal] -- Words I wanted to say
2. It's Raining
3. I Do
4. Familiar Face [Jeeoonulgoo]
5. 11 days
6. Quiz
7. My Groove (featuring Epick High, Lim Jung-Hee)
8. 난 [Nan] -- I
9. Biggest Thing
10. Wanna Talk (featuring JUVIE)
11. But I Love You
12. 찾아요 [Chajayo] -- I'm Searching -- Looking For (featuring Huh In-Chang)
13. No No No
14. To You
15. I Love You (featuring Noel)
16. It's Ranining (making the video) 

 

RAIN2
Rain's 2th album (HOW TO AVOID THE SUN)

Megjelenés: 2003. október 16.

Track list:

1. 2003.10.16
2. 알면서 - (Almyeonseo, Because I Know)
3. 난 또 니가 좋은거야 - (Nan Tto Niga Joheungeoya, I Like You Again)
4. 왜 하필 - (Wae Hapil, Why of All Things)
5. 나에게 너는 - (Naege Neoneun, To Me You are)
6. 너마저 - (Neomajeo, Even You)
7. 내가 유명해지니 좋니 - (Naega Yumyeonghaejini Joni, Do You Like That I’m Famous Now)
8. 태양을 피하는 방법 [Radio Mix] - (Taeyangeul Pihaneun Bangbeop (Gtr. Remix), How To Avoid The Sun)
9. 화성에서 온 남자 금성에서 온 여자 - (Hwaseongeseo on Namja Geumseongeseo on Yeoja, Men are From Mars, Women are From Venus)
10. 아쉬운 빈 공간 - (Aswiun bin Gonggan, Lack of Space)
11. 안녕이란 말대신 Remix - (Annyeongiran Mal Daeshin, Instead of Goodbye)
12. 태양을 피하는 방법 - (Taeyangeul Pihaneun Bangbeop, How To Avoid The Sun)
13. 태양이 떠도 - (Taeyangi Tteodo, As The Sun Rises)  

 

[N001]
Rain's 1th album (BAD GUY / FIRST DROP)

Koreai verzió

Megjelenés: 2002. április 28.

 

Taiwan verzió
Megjelenés: 2003. július 11.

Track list:
1. 雨 - Rain
2. 악수 - (Aksu, Handshake)
3. 나쁜 남자 - (Nappeun namja, Bad Guy)
4. 나 - (Na, Me)
5. 익숙치 않아서 - (Iksukchi anhaseo, Can't Get Used to It)
6. Baby Baby
7. 안녕이란 말 대신 - (Annyeongiran mal daeshin, Instead of Saying Goodbye)
8. 너처럼 featuring Bada - (Neocheoreom, Like You)
9. 나론 안되니 - (Naron andoeni, Am I Not Good Enough)
10. 왜 - (Wae, Why)
11. What's Love featuring Danny, Lexy, 별 (Byul), and JYP
12. 안녕이란 말 대신 (LIVE) (Annyeongiran Mal Daeshin (LIVE)) 

 

ETERNAL RAIN


Limited edition: album + DVD + T-shirt

Normal edition: album + DVD (Japan version)
Normal edition: album + DVD (Hong Kong version)

Megjelenés: 2006. szeptember 16

Track list:
1. Free Way
2. Oh yeah! feat. Ai
3. Sad Tango
4. Move On
5. Baby baby
6. Feel So Right
7. Boku Ga Atsuku Nari Sugite (내가 너무 뜨거워서 (僕が熱くなりすぎて)
8. Without you
9. Because of you
10. Props in my life
11. Sad Tango Eng. ver.
12. Free Way ~STY Gin n' Tonic Remix~


DVD:

(1) LIVE IN JAPAN 2005 DIGEST
(2) PHOTO SESSION
(3) INTERVIEW  

 

EARLY WORKS

Megjelenés: 2005. december 7.

Track list CD1:

1. 悪い男 / Bad Boy
2. 握手 / Handshake
3. 太陽を避ける方法 / How To Avoid The Sun
4. 俺 / I
5. 分かってるくせに / I Know
6. お前のように / Like you
7. 君まで / Even you
8. 俺ガ 有名になってうれしいかい? / Is It Good That I\'m Famous
9. 俺はまた君を好きになった / I Like You Again
10. 俺に君は / To Me, I
11. なぜ / Why
12. baby baby
13. さよならの代わりに / Instead Of Saying Goodbye (REMIX)
14. 慣れなくて / I\\\'m Not Used To

Track list CD2:

1. IT\'S RAIN.It\'s Raining (Old Skool Remix)
2. 11 Days (2 Step Remix)
3. Instead Of Saying Goodbye (Blue Winter Mix)
4. Bad Guy(The Last One-Mix) 

 

~Koreai kislemezek:

BUSAN WOMAN

Megjelenés: 2011. augusztus


 

LOVE SONG

Megjelenés: 2010. április

 

HIP SONG

Megjelenés: 2011

월 12일 (12TH OF SEPTEMBER)

Megjelenés: 2009 

 

RAINISM

Megjelenés: 2008 

 

LOVE STORY

Megjelenés: 2008

 

WITH YOU

Megjelenés: 2007. január

 

IN MY BED

Megjelenés: 2006. december

I'M COMING (ft. Tablo)

Megjelenés: 2006. október  

1. I'm Coming [Album Version] featuring Tablo
2. I'm Coming [Album Edit]
3. I'm Coming [Instrumental Version]
4. I'm Coming Music Video 

 

STILL BELIEVE
Megjelenés: 2006. április  

1. Still Believe [BMW Radio Edit]
2. Still Believe [BMW Original Version]
3. Still Believe [Lounge Version]
4. Still Believe [Rock Version]
5. Still Believe [D-South Radio Edit]
6. Still Believe Music Video

 

NAN

Megjelenés: 2004 

 

I DO

Megjelenés: 2004 

 

IT'S RAINING

Megjelenés: 2004

 

YOU ALREADY KNEW

Megjelenés: 2003 

 

WAYS TO AVOID THE SUN

Megjelenés: 2003


INSTEAD OF SAYING GOODBYE

Megjelenés: 2002

 

HANDSHAKE

Megjelenés: 2002

 

BAD GUY

Megjelenés: 2002

 

~Japán kislemezek:

 I DO

Megjelenés: 2006. szeptember 

 

MOVE ON

Megjelenés: 2006. szeptember 6. 


FREE WAY

Megjelenés: 2006. június 7.   

Normal edition

CD
1. Free Way
2. Feel So Right
3. Free Way (instrumental)
4. Feel So Right (instrumental)


DVD Single Disc 1


1. Free Way - Music Video 2.
2. Making of Free Way


DVD Single Disc 2


1. Free Way
2. Feel So Right
3. Free Way (Instrumental)
4. Feel So Right (Instrumental) 

 

SAD TANGO

Megjelenés: 2006. január 25. 

Normal edition 


1. Sad Tango

2. Slowly

3. Sad Tango (Instrumental)

4. Slowly (Instrumental)

 

Limited edition

DVD Single Disc 1
- Sad Tango - Music Video 2.
- Making of Sad Tango

 

Limited edition

DVD Single Disc 2
- Sad Tango
- Slowly
- Sad Tango (Instrumental)
- Slowly (Instrumental) 

 

~Promóciós kislemezek:

- I'M READY (2008) - Samsung

- ANY DREAM (2008) - Samsung

- GO FORWARD (2006) - World Cup

- MEMORY IN MY HAND (2006.01.) - Pantech

- STILL BELIEVE (2006) - BMW

- I DO (ft. Panadda) (2006) - It's Raining, Thai Release
 

~Film és sorozatzenék:

- KUNG FU FIGHTING - Kung Fu Panda (2008)

- I DO (Thai Version, ft. Panadda), INSTEAD OF SAYING GOODBYE (Blue Winter Remix), YOU KNOW, BAD GUY (Wanna-Make-U-Dance Mix) - Full House Soundtrack (Thai Version) with 4 special remixed bonus tracks (2005)

- Full House Soundtrack (Taiwan Version) (2005)

- Cha Eunsuk Joo Shib Syo... (Joonsung & Bokgoo) - A Love To Kill Soundtrack 2 (2005)

- Full House Soundtrack (Japan Version) (2007)  

 

~Közreműködések:

- THINGS I WANT TO DO WHEN I HAVE A LOVER - G.NA: Draw G's First Breath (2009)

- PERFECT INTERACTION - Leehom Wang (ft. Rain & Lim Yeong-hee): Heroes Of Earth (2006)

- THE CLUB - The Grace: One More Time, OK? (2006)

- TOO MUCH (REMIX) - Ai: What's Goin' On Ai? (2006)

- MAN UP - Omarion: 21 (European Version) (2006)

- HOW MUCH I LOVE YOU - Byul: Byul Vol. 1 (2002)

- INSTEAD OF SAYING GOODBYE, BAD GUY - Park Jin Young, Park Ji Yoon, Rain: JYP Remixed (2002)

Forrás: Starity
500


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
és